Visie op qEEG in de klinische praktijk
October 08, 2019

In een nieuwe publicatie zet ik mijn visie op qEEG in de klinische praktijk uiteen. Met qEEG worden afwijkingen in het EEG in beeld gebracht en kan de aanwezigheid van ‘EEG biomarkers’ voor verschillende psychische aandoeningen vastgesteld worden.

Girl drinking coffee
August 21, 2019

Het voedingscentrum adviseert dat kinderen onder de 13 jaar geen koffie te drinken en kinderen tussen de 13 en 18 jaar maximaal 1 kop koffie per dag. De reden hiervoor is dat koffie cafeïne bevat, een stof die stimulerend werkt op het zenuwstelsel.

Veel-voorkomende medicatie voor psychische problemen
July 05, 2019

Metylfenidaat voor ADHD, Antidepressiva en Anxiolitica (kalmerende middelen).

ADHD
June 12, 2019

Er is in februari 2019 een heel interessant overzichtsartikel over Neurofeedback verschenen in een vooraanstaand wetenschappelijk tijdschrift met de titel: “Clinical and Experimental Factors Influencing the Efficacy of Neurofeedback in ADHD: A Meta-Analysis”.

EEG artefacts
May 22, 2019

‘Quantitative EEG’ of ‘qEEG’ vormt de basis voor iedere Neurofeedback behandeling die binnen ons instituut wordt gegeven. Een qEEG is een hersenscan methode waarbij afwijkingen in hersenactiviteit in beeld gebracht kunnen worden.

Neurofeedback
April 18, 2019

Dit is de eerste blog post van de vernieuwde website van het Neurofeedback Instituut Nederland. Mijn naam is Dr. André Keizer en ik ben inhoudelijk verantwoordelijk voor de behandelingen die gegeven worden binnen ons instituut.